• Eerste competitiewinst binnen voor Schol / Orca’s VSE1

 • Na een aantal roerige weken mochten de dames van het eerste afgelopen zaterdag aantreden voor de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander was Springfield en ze wisten dat ze meteen aan de bak moesten. Twee fysieke teams die dat op die manier ook graag uitvechten. Vechten om de twee punten op Urk te houden werd het zeker en in een harde wedstrijd stond er na veertig minuten een 64-43 overwinning op de borden.

  Tot december zullen we het moeten doen met 8 speelsters. Krap is het zeker maar de sfeer binnen het team is goed en dat zie je meteen in en buiten het veld. De start was meteen goed met vijf punten van Marlies Verhoeff. We merkten meteen dat Springfield de bucket heel goed dicht hield en dat we het van ons schot moesten hebben. Die viel gelukkig goed. Marianne kwam er koud in en maakte meteen een score met bonus. Later doet ze dat nog een keer en waren het de eerste punten van haar in totaal 21. Dat mag ze vaker doen. We sluiten het eerste kwart af met een 18-10 voorsprong.

  Het tweede kwart begint matig. We maken te snelle en overhaaste keuzes in de aanval en leiden daardoor vaak balverlies. We laten Springfield terugkomen tot 20-18. Er werd weinig gefloten en we wisten dat het hard tegen hard zou worden. Na een time out deden we er een tandje bij en dat hielp. Meer rust, betere kansen zoeken en rebounden. We liepen weer uit naar 29-22 en als je dan Lea Romkes heet en na 3 seizoenen weer je minuten mag maken voor dames 1 dan doe je dat als center in stijl door in de zoemer van de rust een driepunter raak te schieten. BAM. Publiek op de banken en met een 10 punten voorsprong de rust in. 32-22.

  In de rust gehamerd op de helpside, die was niet altijd even sterk en daardoor gaven we teveel kansen weg.

  In de tweede helft liep dat een stuk beter. We pakten steals en lieten Springfield nood schoten maken. De volle sporthal ging er nog eens achter staan en dat zorgde voor mooie uitgespeelde aanvallen en een aantal prachtige fast breaks met fijne assists van Rianne Gnodde. De dames lieten zien na wat tegenslagen de afgelopen weken gewoon klaar te zijn voor een nieuw seizoen in de eerste divisie. Stand na derde kwart: 49-30.

  Vierde kwart was een formaliteit. We oefenden verschillende aanvallen en combinaties.
  Ondanks het fysieke spel heen en weer werd er geen krimp gegeven en lieten we ons niet gek maken. De competitie is heerlijk gestart met een verdiende overwinning. Eindstand: 64-43.

  Volgende week spelen we onze eerste uitwedstrijd. Tegenstander is EBBC uit Den Bosch. Drie seizoenen geleden werd er niet gewonnen van dit team dus belangrijk wordt het zeker. We spelen in Den Bosch om 18:00 uur.

  Scores:
  Marianne Bakker 21 punten
  Marlies Verhoeff 15 punten