• On the road with the LIMO

 • Tja, want U 52 heeft dit seizoen een nieuw vervoermiddel voor de uitwedstrijden. Arie Varia schafte zich deze oldtimer limo aan en mag zich inmiddels een volleerd autorestaurateur noemen. Maar het resultaat mag er wezen! Het is een plaatje geworden, veel zitruimte binnenin (voor 7 centers), een uitstekend koelkastje, en na deze eerste uitwedstrijd was het erg gezellig in de limo. Maar daarover later meer.

  We moesten deze avond tegen Landstede Basketball ZAC heren 3 uit Zwolle, en nadat onze tank ons veilig bij de topsporthal had afgeleverd, was het snel omkleden om op zaterdagavond om 9 uur aan te treden tegen ….? Ja, wie zouden dit zijn?

  Toen we het veld opliepen kwamen we er snel achter. Oh nee hè, hoorde ik onze tegenstander al roepen, zij zijn het. Ik was er al bang voor. Het bleek Tony the King te wezen, iemand waar we toch al wat jaartjes tegen spelen en die waarschijnlijk na zoveel jaar nederlagen met zijn team tegen ons ook een niveau lager was gaan spelen. Komt deze Romeinse basketballer weer de Obelixen uit dat dorpje aan het IJsselmeer tegen. Was zijn angst gegrond?

  Dat moesten we dan nog wel waarmaken. Zonder wederom Jan de Boer en Albert Brouwer en ook Henk Visser was er dit keer niet bij. (somewhere in Marokko), bestond de basis uit Peter, Jan, Daddy Toone Hendrik, Jacob en Arie. Nu de angst van ZAC was zeer gegrond, want met een erg hoog schotpercentage stond het in notime 6 – 16. Vooral Peter had hier met 10 punten een groot aandeel in. Echter toen later de schoten misgingen kwam ZAC toch nog terug dit eerste kwart. Stand 15 – 16, dus nog slechts 1 punt voorsprong.

  We wisselden lekker door, en het tweede kwart waren we gewoon goed bezig. Vooral de verdediging stond als een huis. Cees met Jan heerste onder de borden, en onze nieuwe aanwinst Auke is volgens mij back geweest bij Urk 7. Staat lekker te verdedigen. ZAC maakte dit kwart slechts 4 punten. En omdat we lekker doorgingen met scoren, Arie zijn tweede 3 punter erin knalde en Hendrik weer een streak had van een punt of 9 was de ruststand 19 – 37.

  Het derde en vierde kwart hadden we het toch moeilijker, maar konden de voorsprong goed vasthouden. Onze dirigent had weer een paar onnavolgbare acties met bijbehorende scores. Maar het sprankelende was er wel af. In het laatste kwart scoorden we slechts 12 punten. Eindstand 43 – 62 en het team had een dikke voldoende gehaald. Veel beter spel dan in de eerste wedstrijd. 

  Scores : Hendrik 20 punten, Peter 16 punten, Arie 10 punten en Marco 8 punten.

  Nadat de limo op een speciale manier gestart werd, (reserve accu’s aanwezig), Cees bevorderd werd tot chauffeur, gingen we op pad richting de bult. De 5734 cc V8 slurbo motor lust wel een slokje en rijdt 1 op 5. Alhoewel rijden, het is meer zoeffffen. Mooi motorgeluid trouwens, maar soms werd de motor overweldigd door ploppende en slurpende, zeer dorstige spelers die languit achterin liggend het koelkastje leegplunderden. Maar het was ze gegund. Twee gespeeld 4 punten. 

  Na nog een rondrit over het voormalige eiland (bij de Vlechttuinen was het al doodstil, where is Russ?) gingen we maar op weg naar ons nieuwe clubhuis. Na jaaaaren Klifkade hebben we een nieuw stekje op de Steenbank gevonden. Een dokter is in de buurt.

  Daar hebben enkelen van ons nog de spieren een extra verwenning gegeven in de Steenbank spa. Maar dat blijft onder ons. De mosselen die klaargemaakt waren in ons nieuwe “thuishonk” smaakten voortreffelijk. Moe maar voldaan zochten we die nacht ons bedje op. Enkelen maakten er een “vroegertjen” van …