• Orca's dames 1 verliest ruim van Cangeroes VSE2

 • Afgelopen zaterdag speelden we uit in Utrecht tegen Cangeroes dames 2. De laatste keer dat we in sporthal de Lunetten waren, was dat omdat we de final four bereikt hadden. Toen gaven we een plek in de finale weg aan de Utrechtse dames. Nu ontmoetten we elkaar dit seizoen voor de tweede keer. Begin van het seizoen speelden we al thuis en wonnen we ruim van Cangeroes. We gingen met redelijke moed de wedstrijd in. De opdracht was fysiek en goed verdedigen en de schutters van Utrecht geen ruimte geven. Met vlagen lukte dat goed, maar in de tweede helft lieten we de Utrechtse dames steeds meer voorsprong opbouwen. We verloren ruim met 78-59.

  Het eerste kwart begon niet zo sterk. We moesten duidelijk in de wedstrijd en het hoge tempo komen. Gemakkelijk konden de Utrechtsen ons verslaan en 1-op-1 gaven we te veel weg. Ook maakten we te veel fouten. Dat moest beter (16-9).

  Het tweede kwart ging beter. We kozen vaker voor de optie inside en vonden elkaar met een paar mooie aanvallen onder het bord. Ook de rebound werd vaker gepakt. Even was de afstand nog maar 4 punten (24-20). We wisselden elkaar af op de vrije worp lijn vanwege de vele fouten die gefloten werden. Het was puntje-puntje en ook driepunters wisselden aan beide kanten.

  We gingen redelijk tevreden de rust in, omdat we steeds beter in de wedstrijd kwamen. Na de rust ging het nog even goed, maar al snel begon de aanval van Utrecht (gericht op de driepuntschutter) goed te lopen. We hadden het helemaal besproken met elkaar, maar het kwartje viel niet en verdedigend kregen we het niet voor elkaar om de schutter af te stoppen of op tijd bij onze man te zijn. Te gemakkelijk lieten we ons verslaan. Daarnaast benutten we onze (vrijeworp) kansen ook niet goed. We gaan met een flinke achterstand door naar het laatste kwart (61-44).

  We geven niet op. Dat zit niet in onze aard. En wat dat betreft was de wedstrijd wel weer strijdlustig. We pakten redelijk wat intercepties en rebounds, maar wisten daar niet altijd uit te scoren. Lea en Marlies wisselden elkaar af met scores. We weten dat we het niet meer in gaan halen, maar willen graag onder de twintigpunten grens komen. Dat lukt met een buzzer-fout op Rianne Brouwer. We komen uiteindelijk op 78-59. Een uitslag die niet nodig was, vanwege de vele driepunters aan Utrechts' zijde.

  Volgende week spelen we weer thuis. Dan spelen we tegen Delft. Ook een ervaren, wat oudere ploeg waar we tijdens de uitwedstrijd ons niet van onze beste kant lieten zien. We zijn daarom gebrand op een overwinning. Komende week weer lekker trainen en ons voorbereiden op deze ontmoeting! We zien jullie graag om 20:15 uur in sporthal de vlechttuinen. Tot dan!

  Scores:
  Lea 26
  Marlies 17