• Orca's pakt winst in Amsterdam

 • Afgelopen zaterdag speelden we gelijk na heren 1 in Amsterdam. Er stond een leuk dagje op het programma. Om 12:15 uur vertrokken we zodat we de wedstrijd van de mannen nog konden volgen. Helaas liep die niet goed af. Dus het was aan ons om toch nog wat puntjes mee te nemen naar Urk. En aangezien velen geen punten meer overhielden na een avondje bowlen, eten, stappen was het maar goed ook dat wij de winst binnensleepten. We wonnen verdiend met 60-68.

  Het eerste kwart begon aanvallend goed. We stonden echter nog niet goed te verdedigen, dat bleek uit het aantal teamfouten dat gelijk al op 5 stond. We stonden niet goed op onze benen en waren te laat met communiceren. Amsterdam kon zo makkelijke scores maken. Het liep gelijk op naar 20-23.

  Het tweede kwart ging iets beter. Ook liepen we betere aanvallen. We vonden Lea en Marlies op hun scoreposities en ook Duanne en Lianne pakten de nodige punten mee. Op de vrijeworplijn wilde het nog niet vlotten. We trokken weer naar elkaar toe, omdat we te gemakkelijk steken lieten vallen in de verdediging. We gaan de rust in met 36-37.

  Na de rust zetten we de verdediging scherper neer en dat pakt goed uit. Het eerste stuk van het derde kwart lopen we dan ook in naar een ruimere voorsprong: 40-47. Maar helaas beginnen we weer fouten te maken en kunnen de Amsterdammers vaak op de vrijeworplijn staan. We komen we zelfs tot een punt achterstand: 50-49.

  Maar, de intensiteit is er de hele wedstrijd, en vooral in het vierde kwart moeten we laten zien wie de meeste conditie heeft. Op de goede momenten maken we gebruik van onze snelheid en andere momenten pakken we juist meer de rust in de aanval. Dat resulteert in een aantal mooie drives en driepunters. Langzaam maar zeker pakken we de overwinning: 60-68. '

  Het werd nog een leuke avond en we behouden de 5e plek. Nu op naar volgende week zaterdag. We spelen dan onze een-na-laatste thuiswedstrijd tegen Tilburg. Ook daar hebben we wat tegen recht te zetten. Zien we jullie om 20:15 uur in de sporthal?

  Marlies 24
  Lea 14
  Lianne 9