• Orca's V16-2 Kampioen

 • Op vrijdagavond stond Sporthal de Vlechttuinen in het teken van een belangrijke wedstrijd voor Orca's V16-2 tegen BC APOLLO Amsterdam V16 3. Met het kampioenschap binnen handbereik waren de dames een tikkeltje zenuwachtig.

  De wedstrijd begon met een zekere mate van aarzeling van beide kanten. Orca's V16-2 moest even op gang komen, tegen de reuzinnen uit de hoofdstad. De metalen constructie in de mond van Janna zorgde ervoor dat ze niet helemaal scherp was en enkele makkelijke kansen mistte. Na een paar minuten spelen stond er 0-2 op het scorebord. Maar al snel kwamen de dames in hun element. Een sterk spel, geleid door Hiske, zorgde voor een gestage opbouw van de voorsprong. Hoewel APOLLO moedig weerstand bood, was het duidelijk dat Orca's V16-2 vastbesloten was om de overwinning veilig te stellen. Nina, Liza, Janna en Sanne-Mae zorgden met hun scores voor een mooi gaatje na 10 minuten spelen. Stand: 13-4.

  In het tweede kwart was het wederom Hiske die sterk naar de ring ging en een paar mooie scores maakte. Daarna gooiden ook Sanne-Mae en Liza er een mooie bal in. In de verdediging had Orca's deze periode wat moeite met de lengte van de Amsterdammes. Niet zo gek natuurlijk als je met U14 spelers tegen een dispensatieteam speelt. Dan loop je al snel twee groeispurten achter. Toch kon Orca's de voorsprong iets uitbouwen. Ruststand: 24-12.

  In het derde kwart stond de verdediging van Orca's weer als een huis en konden de gasten slechts twee keer scoren. Orca's ging wel vrolijk door met scoren, door een vrije worp en een score van Liza. Maar ook Hiske, Sanne-Mae, Eline en Lindsay wisten het net te vinden. Een sterke periode van Orca's zorgde voor een comfortabele 41-16 voorsprong.

  De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld, maar beide teams bleven fanatiek basketballen. Het hoogtepunt van de avond kwam toen het laatste fluitsignaal klonk en de einduitslag van 57-25 in het voordeel van Orca's V16-2 werd bevestigd. Helaas werd de feeststemming getemperd door een blessure voor Nina Boom, die in de laatste minuut door haar enkel ging. Gelukkig lijkt het mee te vallen, maar het was wel balen dat onze captain de beker niet in ontvangst kon nemen.

  Topscorers:
  - Liza: 14 punten
  - Hiske: 11 punten
  - Sanne-Mae: 10 punten
  - Nina: 10 punten

  Met het kampioenschap op zak richt Orca's V16-2 zich nu op de volgende uitdaging: een wedstrijd tegen de Sea Devils aanstaande zaterdag om 18:15 uur in Sporthal de Vlechttuinen.