• SCHOL/ Orca’s dames 1 in laatste kwart onderuit

 • Afgelopen zaterdag reisden we een heel stuk met den Bosch als eindbestemming. Er stond een uitwedstrijd op het programma tegen dames 1 van EBBC. Een niet-onbekende tegenstander. Vooral de uitwedstrijden werden als taai herinnerd en ook thuis wisten we niet eerder van ze te winnen. Dit seizoen heeft EBBC een aantal nieuwe spelers aangetrokken uit Almonte (promodivisie). Het beloofde een pittige pot te worden. En dat werd het. Pas in het laatste kwart gingen we helaas onderuit, en flink. We verloren met 75-58.

  Het eerste kwart begon redelijk goed. De tegenstander had veel lengte en dat was even zoeken in de verdediging. We pakten weinig rebounds, maar konden daar wel scherper in zijn. Door veel rebounds van EBBC wisten ze vanuit de tweede poging toch te scoren. Het ging gelijk op: 14-14.

  Het tweede kwart ging minder. Door veel fouten en te laat zijn in het switchen, konden de dames uit Den Bosch flink inlopen. Ook zochten ze de driepunterlijn vaker op. We waren er nog niet bij in de verdediging en ook in de aanval kwamen we niet verder. Helaas bereikten onze passes de vrije man en schutters vaak niet en ook het rebounden bleef een probleem. Orcas moest het in de tweede helft echt uit een ander vaatje gaan tappen. We gaan de rust in en krijgen vlak voor tijd nog een score om de oren waardoor EBBC uitloopt tot een flink gat: 36-25.

  Derde kwart kwam de sfeer er goed in. We kwamen op dreef met goede rebounds en fastbreaks. We wisten onze schutters te vinden en mogelijkheden af te ronden. Een aantal Scores van Marlies (twee driepunters op rij) en Lianne brachten ons dichterbij en zelfs op voorsprong. De verdediging stond als een huis. Ondanks dat er nog steeds fouten gefloten werden, wist de tegenstander dit kwart weinig af te ronden. Een aantal spelers van ons kwamen op 3/4 fouten te staan, dus we moesten opletten dat we niet nog meer in foutenlast kwamen. We eindigden dit kwart in een spannende 49-48.

  Het vierde kwart begonnen we weer van voor af aan.. we lieten onze man te vrij. Stonden er niet dicht op en lieten ons gemakkelijk passeren. Een 4tal scores op rij zorgden ervoor dat EBBC terugkwam naar 58-48.
  We hielden de moed er nog steeds in en blijven puntjes sprokkelen. Met 63-56 maken we weer een comeback en zien we het nog zitten. Het leek er ook op alsof wij tien keer liever wilden winnen dan EBBC, maar dat is helaas soms ook een valkuil. Veel ballen weggooien, onnauwkeurige passes. Kortom Hard werken voor niets. En daar ontstonden ook weer de fouten.

  Binnen een minuut mochten ze zelfs 6 keer op de vrije worplijn staan! Helaas gaan we daarom onderuit in de laatste minuten en scoren EBBC maarliefst 17 punten. We verliezen uiteindelijk met 75-58.

  Marlies 25 punten
  Lea 10 punten
  Rianne B. 8 punten