• Schol/Orca’s Dames 1 maakt debuut in de Eerste Divisie

 • We speelden tegen Wyba uit Wijchen (We spelen landelijk, dus de tegenstanders komen van verre). Een ploeg die vorig jaar 2e werd in deze competitie: een mooie uitdaging dus. Het was onze eerste wedstrijd thuis in deze competitie met dit team. Alles lag open en iedereen had flinke zenuwen. Voor de wedstrijd nog even snel een fotootje schieten voor onze nieuwe hoofdsponsor Schol die tevens een contract tekende! Leuk dat ze ons kwamen aanmoedigen. We wisten dat we goede voorbereidingen hadden getroffen en dat onze pas opgebouwde conditie goed op de proef zou worden gesteld. Nou, de (verrassings-) trainingen zijn goed van pas gekomen: we wonnen met een leuk, zelfverzekerd en snel spel. Eindstand 64-50.


  We startten de wedstrijd goed, met een fanatieke verdediging. Het was echter even wennen en door het fanatisme lieten we ook gaten vallen in de verdediging. Het was een hectisch kwart waarin beide partijen zenuwachtig speelden. Onze sterke punten kwamen later door de press beter naar voren. We konden door de ruimte die we hadden vaak naar de basket toesnijden en de juiste man aan spelen. De tegenstander liet ons daarin best wel vrij, soms konden we door dribbelen tot onderaan de ring of een vrij schot nemen. We pakten veel intercepties waardoor we de fastbreak konden pakken. De scorers vielen echter aan beide kanten, het was nog vrij onzeker. Tussenstand:16-6


  Het tweede kwart bleven we doorgaan met ons snelle spel. De transitie werd sneller gemaakt omdat we er in de verdedig nog beter op zaten. We wisten sneller en beter af te ronden en scoorden daardoor veel achter elkaar. Wyba begon meer te scoren en wisten vaak de vrijeworplijn of driepunterlijn te vinden. Onze fastbreak scores werden dan ook snel weer recht gezet door de dames uit Wijchen. 31-20


  In de rust bespraken we de punten uit de time outs. Vooral in de aanval moesten we het rustiger aanpakken. Verdediging ging goed en dit moesten we volhouden. Vooral ons eigen spelletje spelen en het simpel houden. Daarnaast moesten we de rust in ons hoofd moesten bewaren. Dit derde kwart werd spannend. We werden wat vermoeid en lieten veel steken valken waardoor we stomme fouten Maakten. De dames uit Wijchen kwamen dichterbij: 47-40.
  Het laatste kwart gingen we er weer vol goede moed in. We konden de voorsprong vasthouden en uitbreiden. Gelukkig wisten we vaker een rustige aanval neer te zetten waarbij we wachten op de beste score opties. We speelden de laatste minuten goed uit en wonnen zeer verdienstelijk met 64 tegen 50.


  Het teamspel verliep erg vlot. Ook Lea en Hennie kwamen erg goed mee en vormden een goed duo. Ze pakten beide veel scores/ assists mee. We hebben in de hele wedstrijd kwantitatief en kwalitatief goede verdediging laten zien: in totaal hadden we de 24 seconden tot 5 keer toe naar 0 gebracht bij de tegenstander zonder score. We zorgden ervoor dat ze 2 keer de bal niet uit konden nemen en 1 keer wisten we ze 8 seconden op eigen helft te houden. Top werk dus en op naar volgende week. We spelen dan om 17:00 uur in Berlicum. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 28 september om 19:00 uur tegen Den Bosch.

  Scores:
  Lea Romkes 13
  Lianne post 10.