• Schol Orca's Heren 1 werkt mee aan jubileum Ceres

 • Met een hele dag vol activiteiten vierde basketbalclub Ceres uit Emmeloord het 50-jarig jubileum. Als slotstuk van deze dag was aan Orca's gevraagd om een duel uit te vechten. De mannen van coach Jurie Bakker wilden dat best maar waren niet geheel compleet. Gelukkig mocht er een 'gastspeler' meegenomen worden en dat was de reden dat Bart van Schaik meedeed met Orca's Heren 1. Aan de kant van Ceres was het Tim Hoeve die meespeelde voor de thuisclub. Hij speelt voor BV Leeuwarden terwijl Bart met ingang van volgend seizoen voor Yoast United uit Bemmel gaat spelen.

  Orca's moest het helaas doen zonder Jelle Pasterkamp, Luka de Jong, Klaas Hakvoort en Laurens van Loosen. Een kleine selectie dus. Toch wilden de Urkers er het beste van maken. Het was wel weer even wennen na een aantal weken 'niks'. Het ging gelijk op in het begin van de wedstrijd. Het spel ging op en neer en het publiek werd vermaakt. Ceres wilde uiteraard deze dag bekronen met een zege op de Urkers en die gretigheid zag je bij de thuisploeg wel terug. Orca's daarentegen mistte wat lengte en power onder de baskets. Ondanks dat Bart van Schaik de nodige scores maakte kwam Orca's niet echt los en bleef het dichtbij elkaar. Ruststand: 36-39.
  Voor de rust viel oudgediende Edwin van Schaik uit met een vervelende enkelblessure. Het samenspelen van vader en zoon Van Schaik duurde dus helaas niet zo lang.

  In de tweede helft was Ceres gretiger dan de Urkers en liepen ze voorzichtig een beetje uit. Dat vond het publiek maar wat mooi! Bij Orca's werd iedereen benut en ingebracht maar niet iedereen kon genoeg leveren. Een aantal lichte blessures dwong sommige Orca's tot voorzichtiger spel. Ceres had de wedstrijd in handen en liep langzaam wat uit. Aan Ceres zijde was het Aran Keenswijk, die met 22 punten teamtopscorer zou worden, misschien wel de gevaarlijkste speler was in het oranje blauwe tenue. Sommige momenten leverden echter wat onnodige frustraties op en zelfs wat technische fouten werden uitgedeeld. Onnodig, zeker in een vriendschappelijke jubileumwedstrijd.
  Aan beide kanten waren er wat nozems die net even de verkeerde keuzes maakten. Er kwam nog een opleving van de kant van Orca's. Met een paar goed uitgevoerde screens en lange passes werd Klaas Hoorn vrijgespeeld en hij maakte vier driepunters op rij, waarvan de laatste met bonus. Die 12-0 opleving was even lekker, maar Ceres had een marge waar het op kon leunen en hield ook de voorsprong vast. De tomeloze energie van onder andere Kevin de Boer en Niels ten Napel konden echter ook een verlies niet voorkomen en de winst ging uiteindelijk naar Ceres. Ze wonnen hun eigen bal terug die als 'prijs' voor deze wedstrijd was ingezet. De eindstand werd bepaald op 85-76.

  De Urker scores kwamen op naam van:

  Klaas Hoorn 23
  Bart van Schaik 15

  Of de Urkers bewust meewerkten aan de overwinning van Ceres op hun eigen jubileumavond laten we maar even in het midden ;)
  Orca's feliciteerde op deze manier de mannen van Ceres met het 50-jarig jubileum en dronken daarna op Ceres' rekening de begroting van de komende 3 jaar op, op het feest in de kantine.