• Schol Orca's VSE 1 in de final four

  • Dames 1 kwam dit seizoen weer uit in de 1e divisie. Na al die halfgebakken Corona seizoenen durfden we vooraf niet hoger in te zetten dan de middenmoot. Maar half in het seizoen kwam de hoop van de final four steeds dichterbij. Na de winst op Apollo en daarna uitsmijters lag het in onze eigen handen.. En dat hebben de dames goed uitgespeeld,met als resultaat een derde plek.
     
    Dus op zaterdag 4 juni speelden we om 13.00 tegen Utrecht vse3. Hetzelfde team waar we 2 weken daarvoor met 14 punten van gewonnen hadden. Maar helaas was er nu niet de vliegende start en het zelfvertrouwen van toen. Tot de rust blijven we nog wel goed bij maar Utrecht speelt met rust en zelfvertrouwen en wij met angst en haast. Zoals vaker dit seizoen gaan de schouders rechtop en tonen de dames hun karakter en blijven hard werken. In het vierde kwart komen we daardoor zelfs even op voorsprong.(ook mede door onze fantastische supporters die meegereisd waren,zelfs de sponsors hoe gaaf is dat) Alleen vanaf dan gaat Utrecht verder spelen op ervaring.
    Geen gekke dingen doen en de aanvallen uit spelen. Wij missen makkelijke ballen en maken verkeerde keuzes mede door de zenuwen.
    Helaas verliezen we de wedstrijd met 63-51. Desondanks zijn we heel trots op dit team. Ze hebben veel inzet getoond dit jaar en zijn individueel sterker geworden. Ook als team is er een stijgende lijn, dus dit geeft weer veel zin en vertrouwen voor het nieuwe seizoen.