• Seacon Orca’s Heren 1 oefent tegen en wint van Ceres

 • Een nieuw seizoen beginnen met een oefenwedstrijd tegen Ceres en een aftrap van het 60-jarig jubileum van Orca’s. Dat was wat er afgelopen zaterdagmiddag gebeurde in sporthal De Vlechttuinen. Het Urker team staat onder leiding van een nieuwe coach: Arjan Langman. Ook deden voor het eerst Seth Versteeg (soms Vermeer), Jan Hakvoort (beide oud-Ceres spelers), Bas de Heus en Johannes Visser mee. Van de harde kern ontbraken alleen Niels ten Napel en Rick van Eerde.

  Een beetje onwennig om op een kleiner veld te spelen en om sinds lange tijd weer eens een wedstrijdgevoel te hebben stonden beide ploegen op het veld. Een beetje zoeken naar de vorm en het ritme en naar het teamgevoel was het wel in de eerste minuten. Vrij snel daarna begon het al goed te draaien bij de Urkers en bleek het schot Luka de Jong en Klaas Hoorn niet op vakantie te zijn geweest want ze gingen gewoon verder waar ze vorig seizoen geëindigd waren. Een paar prima aanvallen werden als team uitgespeeld en na 10 minuten stond er 22-8 op de borden.

  Het tweede kwart was wat matiger aan Urker kant. Er werd wat moeilijker gescoord en Ceres kwam met een paar vreemde acties beter in de wedstrijd. Strongboy Klaas Hakvoort werd al vrij vroeg de wedstrijd uitgefloten en zat met foutenlast lang op de bank. Johannes Visser wist er wat handige balletjes in te leggen maar de voorsprong vergroten lukte niet. Ruststand: 38-23.

  Het derde kwart begon rommelig en slecht voor Orca’s omdat de gemaakte afspraken bij het binnenlopen van de zaal alweer vergeten waren door iedereen. Ceres rook een kans en probeerde nog dichterbij te komen. Met een hoop gestuntel hielden de Urkers de voorsprong vast, mede dankzij het attente werk van Ruben Visser, die menig misser op wist te ruimen en om te zetten in scores. Het vuurwerk spatte er nog niet echt van af en de marge bleef rond de 15 tot 20 punten. Stand na drie kwarten: 57-39.

  Het vierde kwart werd zowaar nog spannend(er). Ceres geloofde er weer in en kroop dichterbij. Menig toverbal verdween door de ring en zelfs een paar scores met bonus bracht Ceres tot 8 punten verschil. Na een time out van coach Langman en wat ervaring erbij in het veld kon de wedstrijd toch nog vrij gemakkelijk over de streep getrokken worden in het Urker voordeel. De schutters hadden hun vizier op scherp staan en ook Seth deed zijn oude club pijn met 10 punten in dit kwart. Een sterk begin en een sterk eind van deze oefenwedstrijd bezorgde de Urkers de zege: 81-55.

  Klaas Hoorn 24
  Seth Versteeg 15
  Luka de Jong 13
  Ruben Visser 10

  Vrijdag 15 september start de competitie voor Seacon Orca’s Heren 1 met een thuiswedstrijd tegen de Hoppers Heren 1, uit Hoorn. De wedstrijd begint om 20:00 uur, in sporthal De Vlechttuinen.