• Seacon Orca’s Heren 1 pakt belangrijke punten tegen Amstelveen

 • Na een slechte uitwedstrijd en een weekend rust waren de mannen van Seacon Orca’s Heren 1 weer klaar voor de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen MBCA Amstelveen. Deze maand spelen de mannen zowel de thuis- als uitwedstrijd en nu was sporthal De Vlechttuinen het toneel voor de eerste ontmoeting. De selectie van coach Jurie Bakker was compleet, fit en gebrand op een overwinning. Teamgenoten als ze zijn wilden de mannen ook Klaas D. Hakvoort een mooi afscheid geven. Hij is tot nader order niet beschikbaar voor de ploeg.

  De onbekende tegenstander kwam maar met 6 spelers naar de bult dus die zouden wel even conditioneel afgestraft worden. Maar helaas, zelfs met twee wat oudere spelers in de selectie kwamen ze niet zomaar even gezellig langs. Ze maakten het Orca’s knap lastig en ondanks die ene wissel speelden ze verdienstelijk basketbal. Het waren juist de Urkers die moeite hadden om een ritme te vinden. Al steunend en puffend werd er aangevallen maar wilde het niet erg vlotten. Alleen Hakvoort was productief qua scoren. Verdedigend zat het dan wel weer goed in elkaar en was het dat de routine van de gasten een rol speelden in het scoren. Zonder al te veel problemen kwamen de gasten op een kleine voorsprong na het eerste kwart: 15-19.

  Zonder al te veel paniek begon het tweede kwart. De wedstrijd kabbelde rustig voort en er was weinig beleving bij Orca’s te ontdekken. Klaas Jan Scheffer was echter wel actief en pakte naast een paar knappe rebounds ook de nodige punten mee. Maar Amstelveen was effectiever en speelden net wat slimmer. Een iets sterkere fase van Orca’s onder leiding van Jelle Pasterkamp en Rick van Eerde gaf nog een positieve impuls. Rick deed het scorende werk, verdedigend hield Niels ten Napel het allemaal op orde. Orca’s boog de achterstand langzaam om en kwam zelfs weer even op gelijke hoogte (31-31) maar moest een kleine run slikken in de laatste minuut en de ruststand werd bepaald op 33-36 in het voordeel van Amstelveen.

  In de tweede helft zou Orca’s er een energieschepje bovenop doen. Dat lukte. Niels ten Napel werd ook opeens aanvallend actief en maakte een paar belangrijke punten. Kevin de Boer volgde zijn voorbeeld en deed ook een duit in het zakje. Maap pakte weer een paar goede punten mee en een driepunter van Luka de Jong maakte de Urker run compleet: 46-42. Daarna werd het toch weer puntje-puntje en kwamen de Urkers niet echt weg van Amstelveen. Frustrerend ook omdat ze de gasten maar niet moegespeeld kregen. Zes man, die moet je toch conditioneel wegvagen, zeker met 5 wissels op de eigen bank. Toch lukte dat niet en moest Orca’s flink aan de bak om niet weer tegen een achterstand aan te lopen. Gelukkig was team Seacon actief genoeg om vanaf onder andere de vrije worplijn de nodige punten te maken. Stand na drie kwarten: 58-54.

  Uitbouwen dan maar in het vierde kwart. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker met ook foutenlast aan Urker kant. Het gat werd niet veel groter maar gelukkig ook niet meer kleiner. Eindelijk leek dan de vermoeidheid ook parten te gaan spelen bij de gasten en hielp met een dunne selectie de foutenlast ook niet mee. Orca’s moest er wat extra moeite voor doen maar het hield verdedigend goed stand en benutte nu ook beter de klok waardoor het spel over wat meer schijven ging. Met weer een paar fraaie rebounds was Maap ook in de laatste minuten belangrijk en konden de Urkers de winst veiligstellen. Niet de allermooiste wedstrijd, maar wel weer een resultaat: 70-61 winst!

  De punten werden onderling zo verdeeld:

  Rick van Eerde 18
  Klaas Jan Scheffer 12
  Laurens van Loosen 10

  Volgende week volgt er weer een echte knaller! Dan komt koploper Amsterdam op bezoek. B.V. Amsterdam heeft de koppositie van Volendam overgenomen en willen die graag verdedigen tegen Seacon Orca’s Heren 1. In de uitwedstrijd in Amsterdam werden de Urkers verrast door de bravoure en de Amsterdamse bluf. Onder het oog van de sponsor werd die wedstrijd verloren maar inmiddels is het team in het seizoen gegroeid en met de winst op zak van afgelopen vrijdag gaan de Urkers weer een fraaie pot op de mat leggen. Zorg dat je vrijdag 10 maart om 21:00 uur in sporthal De Vlechttuinen bent!