• Seacon Orca’s Heren 1 vrij kansloos in laatste uitwedstrijd

 • Mocht je een familiedag gepland hebben dan was afgelopen zaterdag een geweldige dag. Schitterend weer en heerlijke temperaturen. Heel Nederland trok eropuit en de lente- en zomerkriebels waren voelbaar. Niels ten Napel dacht even aan afzeggen maar werd door zijn familie van het strand geplukt en in Heiloo afgezet. Dat was de plek waar Seacon Orca’s Heren 1 een wedstrijd moest spelen tegen koploper Flashing Heiloo. Ruben Visser was met U18 op pad. Verder was iedereen, op Jan Hakvoort na, aanwezig.

  Dat Flashing Heiloo er klaar voor was bleek wel doordat de schutters meteen uit alle hoeken raak schoten. Orca’s stond meteen op achterstand en dat hielden de mannen uit Heiloo ook zo. De verdediging op de schoten was ondermaats. Op hoog tempo bewogen beide ploegen over het veld en oogde het nog wel wat ongecontroleerd. Een mooie driepunter van Luka de Jong kon gelukkig nog bijgeschreven worden maar Heiloo won het eerste kwart: 22-15.

  In het tweede kwart bleef het spelbeeld hetzelfde. Flashback-kid Klaas Hakvoort probeerde zich in te houden maar hij werd hoe dan ook gestraft: weer die duim. Hij probeerde het nog dapper maar hij had te veel pijn en zou later ook helemaal uitstappen. In het veld leunde de Urker ploeg vooral veel op strandman Niels die verdedigend de zaak nog onder controle hield. Aanvallend kregen de Urkers niet al te veel voor elkaar. In de slotseconden gaf Orca’s door dom gestuntel vier punten weg waardoor de ruststand enigszins vertekend was: 41-26.

  Na rust leek Orca’s wel in slaap gedommeld. Flashing Heiloo liep met het grootste gemak door de Urker verdediging heen en echt aangepakt werd er niet. In de aanval lukte het Orca’s niet om beter gebruik te maken van de ruimte die er lag. Heiloo verdedigde vrij hoog dus de bucket lag steeds helemaal open. Maar Orca’s gaf te weinig dreiging waardoor het amper scoorde. Er werden slechts 7 punten gemaakt dit kwart terwijl Heiloo een enorme aftand nam. Ze maakten 25 punten en de tussenstand was 66-33.

  Om met opgeheven hoofd het huis van de mogelijke kampioen te kunnen verlaten richtten de Urkers zich nog eenmaal op om naar een meer respectvolle uitslag te werken. Er werd hard gestreden om er nog wat van te maken. Voor Heiloo was de druk er wel af en Orca’s deed nog wat ze konden. Luka de Jong gooide er weer twee lekkere drietjes in. Het werd evengoed nog wat grimmiger en opeens had die dekselse Kevin de Boer een dubbelfout te pakken. Iemand met heel veel kleur in zijn kledelijke uitingen begon te beuken en daar was De Boer niet van gediend. Alles wat op de bank zat hield Klaas Hakvoort in bedwang maar hij wuifde het weg, het was al klaar en het vechten niet meer waard. Orca’s liet het van zich afglijden en droop af na een flinke verliespartij: 79-53.

  Scores van deze avond:

  Luka de Jong 13
  Klaas Hoorn 11

  Snel door naar volgende week, dan staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma: D.E.D. thuis. Daar werd eind december nog jammerlijk van verloren en Orca’s wil het seizoen goed afsluiten. Mooie reden dus om hier nog wat spektakel van te maken. Zorg dat je er bij bent. De wedstrijd begint om 20:00 uur, in sporthal De Vlechttuinen.