Guard/Forward: Bert Jerusalem, Jakke Goossen, Arjan Langman, Jurian van Urk.

Forward: Jaap Scheffer, Ed van Schaik, Jan de Boer, Arjan Korf.

Forward/Center: Riekelt Brands, Erik Huijbens en Wouter de Vries .

Coach: Willem Zwart

Scout: Liesbeth Langman

Na enkele seizoenen Aris Leeuwarden keert Arjan Langman terug naar Orca?s. ?

Tegen Zoebas wordt afgetrapt met een verliespartij: 76-67. Op zaterdag 29 januari 2005 waren deDD heren van Orca?s gastheer voor Akrides uit Velsen. De door sponsors AB Oost en Bescon in het nieuw gestoken Urker ploeg had in Velsen een gevoelige nederlaag geleden. Bovendien was dat de wedstrijd waarin Edwin van Schaik geblesseerd uitviel. Ook nu leed Orca?s een 75 ? 96 nederlaag.AB Oost en Bescon in het nieuw gestoken Urker ploeg had in Velsen een gevoelige nederlaag geleden. Bovendien was dat de wedstrijd waarin Edwin van Schaik geblesseerd uitviel. Ook nu leed Orca?s een 75 ? 96 nederlaag.

Orca?s kwam fanatiek uit de startblokken met een strakke verdediging en verzorgd aanvalsspel. Na vier minuten spelen stond er een 9- 5 voorsprong op de borden. Akrides schakelde daarna over op een zone verdediging. Orca?s had direct daar moeite mee om dit te herkennen en het gevolg was dat er teveel balverlies was en dat er te snel schoten werden genomen. Akrides profiteerde slim van het balverlies en scoorde veelvuldig uit de fastbreak. Rond de zevende minuut keek de thuisploeg tegen een 9- 21 achterstand aan. In het resterende deel van de eerste periode cre?erde Orca?s voldoende open kansen maar wist deze niet te verzilveren. De eerste periode werd met een 14 ? 30 achterstand afgesloten.

In de tweede periode kwam Orca?s sterk terug door onder andere de driepunters van Jan de Boer. Via 25 ? 41 liep Akrides uit omdat deze ook diverse spelers in huis hadden die vele driepunters raak schoten. Orca?s zocht met een 35 ? 54 ruststand de kleedkamer op.

Na de pauze gooide Orca?s er nog een schepje bovenop. Door onder andere de fanatieke verdediging zorgde ervoor dat Orcas veel balbezit kreeg en kon inlopen. Het waren vooral Wouter de Vries en Riekelt Brands die inside hun mannetje stonden terwijl Jan de Boer driepunters bleef raak schieten. Via 41 ? 56 kroop Orca?s dichterbij tot 49 ? 59 in de vijfde minuut. Na deze fase miste Orca?s net het geluk om dichterbij te komen. Het missen van enkele lay-ups en verschillende pass fouten gaven Akrides lucht. De derde periode werd met een 60 ? 71 stand afgesloten.

In de laatste periode gaven de Urkers het niet op. Fanantiek verdedigend deed Orca?s er echter alles aan. Het was de individuele klasse van een aantal spelers van Akrides die de doorslag gaven. Door goed verdedigd te worden en toch raak te schieten dan dwing je het af. Orca?s kon niet bijblijven omdat het teveel open schoten miste. Mede daardoor liep Akrides langzamerhand uit van 63 ? 77 in de veertiende minuut naar een 75 ? 96 eindstand.

Volgens coach Zwart hadden zijn mannen er keihard voor gewerkt en zijn positief blijven basketballen. We wisten dat we het tegen Akrides moeilijk zouden krijgen. Individueel waren een aantal spelers beter dan die van ons. Akrides was gewoon de betere ploeg.

Op zaterdag 26 februari boekt Orca?s een winstpartij tegen Rowic uit Dordrecht. De wedstrijd wordt gestaakt nadat een speler van Rowic de scheidsrechter aanvalt. Willem Zwart: ?het is schandalig wat we hebben gezien. Ik hoop dat de NBB en Rowic passende maatregelen zullen nemen?. De eerste uitzege is een feit.

De degradatiezorgen steken voor Orca?s de kop op als Erik Huybens afscheid moet nemen. De sterke forward, die Orca?s kwam helpen na de blessure van Edwin van Schaik, tekent in zijn laatste wedstrijd tegen Hoppers nog wel voor 18 punten. Orca?s verliest wederom: 66-76. De cruciale wedstrijd tegen Tonego wordt gewonnen (62-66), maar de nederlaag tegen Shooters (63-75) komt hard aan als ook duidelijk wordt dat Arjan Langman een knieblessure heeft opgelopen. Na dik verlies tegen Initial High Five (101-53) is degradatie een feit.