• Slechte start dames 1 Orcas

 • Afgelopen zaterdag reisden we in alle vroegte af naar Amsterdam. Daar hadden we onze eerste competitiewedstrijd tegen U.S dames 2. Een nieuwkomer in onze divisie. Het was een moeizame wedstrijd, we verloren met 56-41.

  De Amsterdammers begonnen met een run van 9-0. We moesten even op scherp worden gezet en dit lukte nadat we een time-out genomen hadden. We hielden de verdediging beter dicht en begonnen langzaam met scoren. We konden eventjes dichtbijkomen tot 9-7. Daarna lieten we echter weer gaten vallen. 17-7.

  Het tweede kwart leken we onze aanval te herpakken. We zetten druk en daar wist de tegenstander niet mee uit te voeten te kunnen. Meerdere keren namen ze een time-out om een ander antwoord (aanval) op onze verdediging te kunnen geven. We kwamen weer dichtbij, 19-22, maar verzwakten hierna ook weer.. 32-21.

  Na de rust bleven we achter de feiten aanlopen. We stonden niet goed op onze benen, waardoor we te traag waren en fouten maakten. De ervaren schutters uit Amsterdam maakten hier zorgvuldig gebruik van. 44-31.

  Nog steeds voelde het alsof we er nog wat van konden maken. De aanvallen leidden echter vaak tot een mis schot (er werd erg veel gemist). De laatste minuten van de wedstrijd werden de Amsterdammers pas moe en hapten wij toe, het was helaas te laat. 56-41

  Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen een oude bekende. We spelen om 17;30 tegen BC Utrecht Cangeroes


  top score: Marlies is back met 15 punten.