• Spelregelbewijs

 • Ben je ouder dan 14 jaar? Speel je wedstrijden bij je vereniging? En heb je nog geen scheidsrechter diploma? Dan behoor je tot de doelgroep die het spelregelbewijs mag halen! Als je de spelregels beheerst, is dat leuk voor jezelf, de scheidsrechter én je hele team! Want het spel verloopt sportiever, en jij en je teamgenoten maken ook nog eens meer kans om te winnen als je weet waar de spelregels over gaan. Een spelregelbewijs maakt spelers en speelsters van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht in, én begrip voor,  beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het spelregelbewijs is verplicht voor spelers vanaf 14 jaar.

 • Inloggen

  Ga naar basketballmasterz.nl

  Binnen Basketball Masterz moet je inloggen met je Sportlink account. Het Sportlink account is het account waarmee je ook inlogt in de basketball.nl app.

  Let op: Log altijd in met het e-mailadres dat bekend is bij de vereniging. Het Sportlink account is namelijk gekoppeld aan het e-mail adres. Voor jeugdige spelers kan dit betekenen dat dit het e-mailadres van de ouders is. De vereniging kan in Sportlink Club opzoeken welk e-mailadres dat is. Lukt het niet om in te loggen, neem dan contact op met de webmaster.

  Wanneer je bent ingelogd wordt een extra functie zichtbaar in het hoofdmenu: Cursussen. Hier kan het spelregelbewijs gehaald worden. Je kan er meteen mee aan de slag gaan, maar je mag ook eerst even oefenen, zoveel als je wilt.

 • Toets

  Het Spelregelbewijs bestaat uit toetsen die zijn onderverdeeld in vijf levels. Elk level heeft tien vragen, en je moet er telkens eentje meer goed hebben. Deze vijf levels kun je opnieuw doen, zo vaak als je wilt. Wanneer je een level gehaald hebt, ga je automatisch naar een volgend level. Wanneer een level niet gehaald wordt heb je de mogelijkheid om het level nogmaals te doen. Je kan, tussen de levels door, het programma afsluiten en later verder gaan.

 • In onderstaand overzicht staan de normeringen:

  Level 1:
  5 van de 10 vragen goed

  Level 2:
  6 van de 10 vragen goed

  Level 3:
  7 van de 10 vragen goed

  Level 4:
  8 van de 10 vragen goed

  Level 5:
  9 van de 10 vragen goed

 • Na het vijfde level volgt de eindtoets. Deze heeft twintig vragen, waarvan je er zestien (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor drie pogingen. Als de vijf levels en de eindtoets succesvol doorlopen zijn, is het Spelregelbewijs behaald. Je kan het bewijs downloaden via de knop download certificaat op de pagina cursussen in het hoofdmenu.