• V16-2 verslaat directe concurrent

 • Op 9 maart 2024 speelde Orca's V16-2 tegen directe concurrent Onze Gezellen V16-1 uit Haarlem. Het was een belangrijke wedstrijd voor Orca's V16-2, want uit werd er met maar 1 punt verschil gewonnen. Het team van sponsors Practical & Van der Lee, had dus wel iets recht te zetten.

  Eerste en tweede kwart:
  Het eerste kwart begon goed en Orca's stond al snel 8-2 voor, met scores van vooral Janna Kramer. Sanne-Mae Langman gooide er tussen alle danswedstrijden door ook een mooie bal in. Na de vliegende start sloeg bij Orca's de vermoeidheid toe en moesten er een paar spelers uitrusten op de bank. Dit gaf de Gezellen de kans om terug in de wedstrijd te komen. Orca's kwam zelfs even achter te staan op 8-10. Beide teams wisselden scores af, maar Orca's begon langzaam maar zeker een voorsprong op te bouwen. Lindsay, Nina en Liza gooiden er nog een paar mooie ballen in en de eerste helft eindigde met een stand van 26-16 in het voordeel van Orca's V16-2.

  Derde Kwart:
  In het derde kwart werd het een beetje een saaie wedstrijd. Dankzij de sterke verdediging lukte het Onze Gezellen niet om te scoren. Sanne-Mae moest eigenlijk al in een andere sporthal zijn, maar wilde eerst nog even snel 3 keer scoren. Ook Liza, Nina en Emma zorgden ervoor dat de voorsprong verder werd uitgebouwd. Het derde kwart eindigde met een stand van 42-16 in het voordeel van Orca's V16-2.

  Vierde Kwart:
  In het laatste kwart consolideerde Orca's V16-2 hun voorsprong. Met scores van onder andere Janna Kramer en Eline van den Berg bleef het team de druk opvoeren. De verdediging bleef sterk en liet slechts enkele scores toe van Onze Gezellen V16-1. Het kwart eindigde met een overtuigende eindstand van 52-20 in het voordeel van Orca's V16-2.

  Topscorers:
  - Liza Kramer: 12 punten
  - Janna Kramer: 10 punten
  - Sanne-Mae Langman: 10 punten
  - Nina Boom: 12 punten

  Na deze overwinning staat Orca's V16-2 op het punt om kampioen te worden! Aanstaande vrijdag, 13 maart om 19:00 uur, spelen ze de kampioenswedstrijd tegen Apollo. Laten we allemaal het team aanmoedigen! Kom naar Sporthal de Vlechttuinen en juich Orca's V16-2 naar de overwinning!