• Van der Lee Orca's V12-1 wordt 3e op NK

 • Van der Lee / Orca's V12-1 heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de voorrondes van het open Nederlands kampioenschap voor meisjes onder 12 jaar. De 8 meiden en coach Teun Mazereeuw zijn samenmet een busje afgereisd naar Barendrecht, waar drie wedstrijden op het programma stonden.

  De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg: Binnenland. Met twee snelle scores van captain Nina Boom kwam Orca's 4-0 voor te staan. Daarna kwam Binnenland met een 7-0 run terug en pakte de leiding. De verdediging van Binnenland was goed en Orca's liet wat punten liggen op de vrije worp lijn.Daarom probeerden we te scoren via onze center Liza Kramer, die met kop en schouders boven de rest uit stak. Dankzij scores van Liza, Laura, Daniek en Nina werd het eerste kwart afgesloten met een punt verschil in het voordeel van Orca's. 11-12

  Helaas ging Liza al vroeg in het tweede kwart door haar enkel, doordat ze op de voet van een tegenstander stapte. Nu had Orca's de rest van het toernooi nog maar twee wissels en we waren onze topscorer kwijt. Het tweede kwart ging gelijk op. Lindsay, Sanne-Mae en Tessa scoorden en de ruststand was 18-18.

  In het derde kwart kwam Binnenland goed uit de startblokken met een score en een driepunter kwam Orca's 5 punten achter. Met twee mooie scores van Nina en Tessa sloot Orca's de derde periode af met 1 punt voorsprong.

  In het vierde kwart scoorde Daniek een driepunter. Nina, die meestal voor de assists zorgt ontpopte zich als nieuwe topscorer. Ondertussen zorgden Hiske, Daniek en Sanne-Mae aan de andere kant van het veld, dat Binnenland er niet door kwam. Dankzij nog een score van Daniek, kwam Orca's voor het eerst 6 punten voor te staan met nog maar een paar minuten te spelen. Binnenland wist dat ze nu moesten scoren en gooiden er een driepunter in. Orca's coach Teun Mazereeuw nam een time out om de strategie te bespreken. Lange aanval, geen bal weggooien en alleen schieten als je een vrije layup hebt. Dat ging goed en de seconden tikten van de klok. Binnenland nam een timeout. Ze probeerden een paar driepunters te schieten die maar net mis gingen. In de laatste minuut wist Binnenland nog te scoren en kwam tot 1 punt verschil. Beide teams hadden kans om te winnen, maar dankzij een mooie fastbreak van Sanne-Mae Langman werd de voorsprong veiliggesteld op 35-32.

  Topscores:
  Nina 14 punten
  Daniek 7 punten

  De laatste twee wedstrijden tegen Leiden en Amstelveen zullen we maar niet te veel over uitweiden. Orca's had hun overwinning binnen, mistten Liza, hadden nog maar twee wissels en dat alles kostte veel energie. Het werd een slijtage slag tegen de veel fysiekere en grotere teams. De meiden hebben gestreden, maar de energie was op. Ze mogen trots zijn op deze derde plek en de winst op Binnenland. De wedstrijd tegen Leiden werd verloren met 17-37 en de wedstrijd tegen de winnaar van het toernooi MBCA, werd verloren met 21-58.