• X12-2 nog steeds ongeslagen

 • De jongens onder 12 jaar doen dit seizoen goede zaken. Afgelopen vrijdag werd ook de laatste wedstrijd van 2019 gewonnen. Voor de wedstrijd werd nog even snel een teamfoto gemaakt met de nieuwe tenues en tassen van Mulder transport. Reijer die eigenlijk andere verplichtingen had, kwam toch speciaal nog even naar de sporthal, zodat er toch een prachtige fotoshoot plaats kon vinden. De tegenstanders waren lange meiden uit Zwolle en zagen er qua postuur indrukwekkend uit. Er werd voor de zekerheid nog even naar de spelerskaarten gekeken, om te zien of deze dames wel echt onder de 12 jaar waren. De wedstrijd kon beginnen en één van de meiden gooide er meteen een driepunter in. Orca’s was wakker en met mooie scores van Sven en Maikel kwam de stand op 9-3. De tweede periode was voor Ben Visser. Deze lange knul speelde een ijzersterke wedstrijd en maakte veel mooie lay-ups. Tussendoor deed hij nog even een impressie van McGee die zeker de top 5 van Shaqtin’ a fool zou hebben gehaald. Maar Ben scoorde 8 punten in 4 minuten en daar zou menig NBA ster jaloers op zijn. Bij de derde en vierde periode ging ook de rest van het team zich met scoren bemoeien. De dames uit Zwolle hadden geen antwoord op de snelle fast breaks van Orca’s en de voorsprong werd verder uitgebouwd naar een ruststand van 39-7.

  In de tweede helft kwam het mooiste moment van het seizoen. Nadat, Teunis, Jarie en Geert allemaal punten hadden gescoord was er nog één speler die nog niet in de statistieken stond. Coach Luc had afgesproken wie de bal zouden opdribbelen en wie er gelijk naar voren zouden gaan. En die tactiek werkte goed. De meiden probeerden met zijn drieën de bal te verdedigen, waardoor er ruimte kwam op de aanvalshelft. Rik sprintte naar voren en koos zorgvuldig positie. Maikel dribbelde de bal langs de drie verdedigers en gooide een lange bal naar Rik. Even stond de tijd stil en hield iedereen zijn adem in. Alles leek in slowmotion te gaan. Rik plukte de bal uit de lucht, draaide zich om en scoorde zijn eerste punten. Onder luidt gejuich vanaf de spelersbank en de tribune. Zelfs de jurytafel, die eigenlijk onpartijdig moet zijn, pinkte vol trots een traantje weg.

  Bij een stand van 57-7 zijn we in de zesde periode gestopt met het bijhouden van de score. Bij de mini’s geldt namelijk de regel dat bij 50 punten verschil de score wordt bevroren. ZAC scoorde in de slotfase nog wat punten. Daardoor kwam de uiteindelijke score op 63-13 voor Orca’s. De jongens staan op een mooie eerste plek. In 2020 wordt de eerste wedstrijd gespeeld tegen de nummer 2 in Epe.

  Topscores:

  • 18 punten – Ben Visser
  • 15 punten – Maikel Mazereeuw
  • 9 punten – Geert van de Berg

  Hier nog een korte impressie van de wedstrijd.