• X14-1 wint van koploper

 • Het gemengde team Orca's X14-1 stond afgelopen zaterdag klaar voor een pittige confrontatie tegen BV Amsterdam X14-1, de ongeslagen koploper in de 2e divisie van Noord Holland. Het beloofde een intense wedstrijd te worden, waarbij beide teams tot het uiterste zouden gaan. Uit had Orca's met maar twee punten verloren van Amsterdam, dus we hadden nog iets recht te zetten. Orca's moest het doen zonder de geblesseerde Liza en had daarom de hulp ingeroepen van Albert Eize Bakker (X14-2) en Sherayza Gedi (V14-1).

  **Eerste Kwart:**

  Het eerste kwart begon met een vlotte score van Orca's, met Sven Wakker en PJ Hakvoort die meteen voor een voorsprong van 4-0 zorgden. BV Amsterdam liet zich echter niet kennen en met een driepunter van Jasiek Hanclich en scores van Eden Post en Kyril Jacobs, kwamen ze snel terug in de wedstrijd. De stand was 6-6 op dat moment. Beide teams speelden met veel intensiteit, en er waren enkele persoonlijke fouten aan beide kanten. PJ bleef productief en zorgde ervoor dat Orca's de voorsprong behield. Het eerste kwart eindigde met een stand van 19-13 in het voordeel van Orca's X14-1.

  **Tweede Kwart:**

  Het tweede kwart begon met BV Amsterdam die probeerde terug te komen, met scores van Ingmar Faber en Olle de Kamper. De wedstrijd bleef spannend, met beide teams die punten scoorden. Uiteindelijk eindigde het tweede kwart met een gelijke stand, 29-29.

  **Derde Kwart:**

  Het derde kwart was cruciaal. Na twee scores van Sven aan de kant van Orca's en Olle aan de kant van Amsterdam was de stand 33-33. Orca's onderschepte een pass van de Amsterdammers en konden een vrije Lay-up maken. Een speler van BV Amsterdam maakte tijdens de lay-up een hard geluid, waardoor de lay-up werd gemist. Maar hiervoor kreeg de speler van Amsterdam een technische fout. De coach van BV Amsterdam raakte hierdoor zo gefrustreerd en noemde het een bullshit call. Hij wilde kennelijk ook graag een technische fout en kreeg die vervolgens ook. Twee vrije worpen voor Orca's. Sven gooide de eerste er in, maar mistte de tweede. Orca's begon daarna een voorsprong op te bouwen. Sven Wakker en PJ Hakvoort lieten zien dat ze makkelijk het net wisten te vinden en ze waren niet te stoppen door de Amsterdammers. Ze scoorden met regelmaat en hielpen hun team om een voorsprong van 42-34 op te bouwen. Hoewel BV Amsterdam zich verzette, kon Orca's hun voorsprong behouden en sloot het derde kwart af met een stand van 50-35.

  **Vierde Kwart:**

  In het laatste kwart zetten Orca's X14-1 hun dominantie voort. Ondanks de vermoeidheid en de pijntjes bleven PJ Hakvoort en Sven Wakker scores maken en hielden daarmee de voorsprong. De pogingen van BV Amsterdam om terug te komen slaagden niet en het was duidelijk dat Orca's de controle over de wedstrijd had. In de slotfase raakte Nina nog geblesseerd door een wilde persoonlijke fout van Amsterdam. Sanne Mae scoorde nog twee keer voor Orca's en de eindstand was 68-57 in het voordeel van Orca's X14-1.

  De wedstrijd was intens en spannend, met beide teams die hun best deden om te winnen. Uiteindelijk slaagde Orca's erin om de ongeslagen koploper te verslaan. Het was een geweldige prestatie van het team, en ze kunnen trots zijn op hun inspanningen.